A rundown timber-framed bungalow and a determined family looking to make their mark in a new home. Set in a superb location with limitless views stretching down to the river and fields beyond, this bungalow needed to make more of the outdoors. We made it happen.

The Brief

As we started looking at the proposal and existing layout, we realised that what our clients wanted could be better met with a change to the plans. We knew we could make vast improvements to the use and function of the space, taking it more inline with the family’s lifestyle.

The Interpretation

From fixtures (like installing a double-sided fireplace that could be seen from the dining area and living space) to fittings (we suggested a movable sofa that would pivot between view gazing and TV watching), the family and their needs were always front and centre in our minds.

Being a timber frame kit-house with a timber shingled exterior, it’s no wonder the house was named Timbers. Keeping in character, the extension was constructed by North Coast Log Cabins and the whole facade was clad with cedar.

“It was amazing to see the transformation on this project. At first the clients questioned certain decisions but when the shell went up, they fully understood how the space was going to function and were totally overwhelmed.”

The Outcome