Skip to content

WELCOME TO MARRAUM

From the glimmer of an idea to the stroke of a pencil, the first turn of a door handle to the flickering of a smile across a face, at Marraum we bring more to your space – and take your story beyond its walls.

And we begin with you. Because at the heart of each architecture project – studio spaces, private loft conversions, commercial builds or building that dream home – are the people who use it.

They’re the yawns that stretch to eye-widening views in the morning. They’re the feet feeling cool concrete underfoot. They’re the eyes looking for inspiration at their desks. And the shoulders that hunker down in the evening. These are the people whose surroundings bring more to each and every experience.

With years of architecture and design experience in both Cornwall and further afield – paired with aesthetic drive, strong ethics and constant curiosity – we know how to make space work harder for you.So from beginning, middle and end – discover how you can bring your own story of space to life.

marraum-story
Cornwall Council planning application

Extension in Marazion

Type: Proposed rear extension
Location: Marazion, Cornwall
Status:  Householder planning application 
 

The proposal seeks to rationalise and improve the functionality of the property to better suit its occupants' needs. Externally, the proposed on-site parking to the rear of the property significantly improves safe ease of access to the home, making the most of a currently underused/awkward outdoor area and tying in aesthetically with the attached neighbouring property's existing parking solution.

The proposed design provides a simplified singular principal entrance to the home. Internally, the extension accommodates an additional study with adjacent WC, with the existing bathroom being relocated to serve the two downstairs bedrooms. The reconfigured open plan kitchen/dining/living room improves the flow of movement between the principal living areas while also strengthening the visual and physical link between indoor and outdoor spaces. At first floor level, the layout remains unchanged, with a dormer window replacing the existing double doors and balcony.